Gesponsord door:
Terug Naar overzicht

Auto-immuunziekten en orthomoleculaire ondersteuning

door Jeroen de Haas

Auto-immuunziekten komen steeds vaker voor. Wat gebeurt er bij een auto-immuunziekte en welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag? Tijdens deze clinic van Jeroen de Haas zullen veelvoorkomende aandoeningen als multiple sclerose, reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa aan de orde komen. Het belang van een goede conditie van de darmen zal belicht worden en er zullen diverse nutriënten besproken worden die een stabiliserende invloed op het immuunsysteem hebben.

Deze clinic is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Accreditatie is aangevraagd bij KTNO (VBAG, FAGT, LVNG, BATC,VIV), NWP, NVVM, MBOG, VNT, AVIG, SCN, NOAG, FAGT.
vr 29 okt 2021
09:00 - 17:00
Online via Zoom
Jeroen de Haas
€75,00 - ex. btw
Aanmelden
Omschrijving

Auto-immuunziekten komen steeds vaker voor. Een auto-immuunziekte kenmerkt zich doordat het immuunsysteem eigen organen en weefsels aanvalt. Meestal betreffen het chronische aandoeningen met ontstekingen, invaliderende symptomen en gebruik van immunosuppressieve medicatie.

Tijdens deze clinic bespreekt Jeroen de Haas wat er gebeurt bij een auto-immuunziekte en wat de oorzaken hiervan zijn. Verschillende auto-immuunziekten zoals multiple sclerose, reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, de ziekte van Hashimoto zullen aan de orde komen.

Het belang van een goede conditie van de darmen zal belicht worden en er zullen diverse nutriënten besproken worden die een stabiliserende invloed op het immuunsysteem hebben. 

Deze clinic is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat

Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:
09:00-09:30 Inloggen Zoom
09:30 Aanvang
09:30-11:00 Prevalentie en incidentie van auto-immuunziekten
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 Het overbelaste immuunsysteem: oorzaak en gevolg
12:30-13:30 Lunchpauze
13:30-15:00 De rol van het microbioom bij auto-immuunziekten
15:00-15:15 Pauze
15:15-17:00 Orthomoleculaire- en voedingsinterventies
17:00 Afsluiting

Docent

Jeroen de Haas is orthomoleculair therapeut MBOG, internationaal spreker op het gebied van voeding en gezondheid en voormalig voorzitter van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) en heeft zijn praktijk in Haarlem.

Routebeschrijving

Online via Zoom.