Gesponsord door:
Terug Naar overzicht

Basisprincipes orthomoleculaire geneeskunde en ondersteuning darm en lever

door Olivia Krom

Tijdens deze praktische clinic neemt Olivia Krom u mee in de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan bod komen vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren en probiotica. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij de werking en vooral de synergie tussen vitaminen en mineralen. Ook de belangrijkste positieve en negatieve interacties met reguliere geneesmiddelen worden besproken en de orthomoleculaire ondersteuning van de darm en lever.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten (zoals natuurgeneeskundigen, diëtisten, homeopaten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen) en artsen die kennis willen maken met de orthomoleculaire geneeskunde en het geleerde direct in de praktijk willen brengen.

 

 

 

Accreditatie is aangevraagd bij KTNO (VBAG, FAGT, LVNG, BATC,VIV), NWP, NVVM, MBOG, VNT, AVIG, SCN, NOAG, FAGT.
vr 16 apr 2021
09:00 - 17:00
Breukelen
Olivia Krom
€75,00 - ex. btw
Aanmelden
Omschrijving

Tijdens deze praktische clinic neemt Olivia Krom u mee in de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan bod komen vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren en probiotica. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij de werking en vooral de synergie tussen vitaminen en mineralen. Ook de belangrijkste positieve en negatieve interacties met reguliere geneesmiddelen worden besproken.

Verder vertelt Olivia waarop te letten bij het adviseren van supplementen. Denk aan goed opneembare vormen van mineralen, actieve vormen van B-vitaminen en verschillende probioticastammen. Zij geeft antwoord op de vraag welke vitaminen en mineralen niet mogen ontbreken in een kwalitatieve multivitamine, hoe het zit met doseringen en wat men verstaat onder basissuppletie. Natuurlijk is er ook aandacht voor de verschillende vetzuren, zoals EPA en DHA.

In de middag komt de orthomoleculaire ondersteuning van darm en lever aan bod, waarbij laboratoriumonderzoek, voeding en leefstijl ook worden besproken.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten (zoals natuurgeneeskundigen, diëtisten, homeopaten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen) en artsen die kennis willen maken met de orthomoleculaire geneeskunde en het geleerde direct in de praktijk willen brengen.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:

09:00 - 09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 Vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren
11:00 - 11:15 Pauze (koffie en thee)
11:15 - 12:45 Vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren
12:45 - 13:45 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:45 - 15:00 Basissuppletie, specifieke nutriënten darm en lever (waaronder probiotica)
15:00 - 15:15 Pauze (koffie en thee)
15:15 - 16:15 Specifieke nutriënten darm en lever, laboratoriumonderzoek
16:15 - 17:00 Effectief toepassen in de eigen praktijk
17:00 - 17:15 Afsluiting

Docent

Olivia Krom is orthomoleculair therapeut, natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige. Zij heeft al een aantal jaren een eigen praktijk en is werkzaam voor stichting OrthoKennis.

Routebeschrijving
Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.