Gesponsord door:
Terug Naar overzicht

Mannelijke Hormonen en Mannenkwalen

door drs. Jacqueline Elferink

Drs. Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans bij mannen en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de mannelijke hormonen zal worden uitgelegd.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

 

Accreditatie is aangevraagd bij: KTNO, MBOG, NOAG, NVKH, NWP
vr 1 jul 2022
09:00 - 17:00
Breukelen
drs. Jacqueline Elferink
€95,00 - ex. btw
Aanmelden
Omschrijving

Hormonen zijn signaalstoffen, ze sturen belangrijk functies in het lichaam aan. Als de hormonen uit balans zijn, beïnvloedt dit allerlei processen in het lichaam.

Tijdens deze dag zal worden ingegaan op de relatie tussen hormonen en verschillende lichaamsprocessen bij de man. De relatie tussen hormonen en vitaliteit, het zenuwstelsel, immuunsysteem en stress-as zal worden toegelicht. Hormonen hebben invloed op de hersenen, botten, bloed, spieren, haren, libido, erectiekracht en immuunsysteem en spelen dus een belangrijke rol bij het goed functioneren en het ervaren van vitaliteit.

Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans bij de man (waaronder de andropauze) en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de mannelijke hormonen zal worden uitgelegd.

Aan het einde van deze lesdag zult u inzicht hebben in welke supplementen inzetbaar zijn bij hormonale disbalans bij mannen, zowel tijdens de andropauze als op andere leeftijden. Tevens beschikt u over praktische tools en heeft u inzicht in hoe u hormonale disbalans met voeding en leefstijl kunt beïnvloeden.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:
   
09:00 – 09:30 Ontvangst
09:30 Aanvang
09:30 – 11:00 Indicaties en klachtenpatronen, achterliggende oorzaken en processen
11:00 – 11:15 Pauze
11:15 – 12:30 Orthomoleculaire ondersteuning en werkingsmechanismen
12:30 – 13:30 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30 – 15:00 Werken met casuïstiek
15:00  15:15 Pauze
15:15 – 17:00 Effectief toepassen in de eigen praktijk
17:00 Afsluiting

Docent

De verdiepingscursus Mannelijke Hormonen wordt gegeven door drs. Jacqueline Elferink. Jacqueline is gespecialiseerd in het behandelen van hormonale klachten en heeft hiermee veel praktijkervaring opgedaan. Naast orthomoleculaire geneeskunde en haptonomie heeft Jacqueline Psychologie en Ontwikkelingsstudies gestudeerd. Sinds 2009 is zij werkzaam in haar eigen praktijk OrthoBalans in Nijmegen.

Routebeschrijving
Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.